Foreningsliv

• Børn Åben Skole foreninger

• Absalons Skole har samarbejdet med bokseklubben

Fotograf: Holger Petersen, Roskilde Kommune

Foreningslivet ind i folkeskolen er et Åben skole tilbud til alle idræts- og bevægelsesforeninger og folkeskoler, som ønsker at samarbejde om at gennemføre foreningsforløb.

Foreningslivet ind i folkeskolen er et Åben Skole-tilbud til Roskilde Kommunes folkeskoler. Her kan skolerne samarbejde med det lokale foreningsliv om at gennemføre foreningsforløb med fokus på idræt og bevægelse.

Et foreningsforløb foregår i skoletiden og er typisk af 3 gange og kan enten foregå på skolen eller hos foreningen.

Til at understøtte foreningsforløbene har vi en pulje på 300.000 kr. årligt, som kan søges af foreningerne i samarbejde med en folkeskole. Der er derfor ikke forbundet økonomi med et foreningsforløb for folkeskolen. Foreningerne bliver økonomisk kompenseret med 500 kr. pr. gang pr. klasse. Dvs. at et forløb for en klasse på tre gange indbringer foreningen 1500 kr., som de kan bruge til lige præcis, hvad de vil.

Kultur- og idrætsafdelingen i Roskilde Kommune koordinerer overordnet indsatsen, hvor vi hjælper med at matche skoler og foreninger. Helt konkret udarbejder vi i samarbejde med Åben Skole-koordinatoren et planlægningsskema over de ønskede foreningsforløb, så alle parter har overblik over indsatsen. Alle forløb skal godkendes af koordinatoren hos Kultur og Idræt inden forløbet igangsættes.

Kontakt os, hvis jeres skole eller forening ønsker, at lave foreningsforløb. Se kontaktoplysninger nederst på siden.

Charlotte Dalsgaard
Rådhusbuen 1